Terveiset kaikille kasvattien omistajille ja kasvattajakollegoille; Kirsikkatien Koiratarhassa elämä hymyilee ja nurmikko kasvaa kohisten!

Kevät on jo lähes kesään taittunut, lumet häipyneet ja sen myötä alppihiihtokausi loppunut. On siis aika tehdä autotallissa harrastusvälineiden kausivaihto; sukset kesäteloille ja koiranäyttelykalusto tilalle.

Vuosien varrella näyttelyihin liittyvää tavaraa on kertynyt ihan valtavasti...välillä mietti, että tarvitaanko näitä kaikkia? Mutta kun kasvattiemme määrä on keskimäärin 2-8 kuonoa/näyttely, mikä käytännössä tarkoittaa, että mukaan on pakattava kasapäin  trimmipöytiä, häkkejä, kippoja kuppoja ja turkinviimeistelyrekvisiittaa.

Näin on karavaanimme melkoisen suuri ja jotta koko revohka saadaan pakattua järkevästi mukaan, olemme hankkineet koiraperäkärryn.

Kun ensi kerran 90-luvun alussa näin koirakärryn jossain rekikoiratapahtumassa, pidin sen käyttöä vähintäänkin epäilyttävänä; koirat matkaavat kuin tuotantoeläimet konsanaan, pimeässä suljetussa tilassa?

Mutta tarkemmin ajateltuna ja yhä enenevässä määrin kärryjä liikenteessä nähneenä: jos koirakärry kelpaa palvelus- ja rekikoiraväelle, joka todellakin haluaa koiransa kisoihin tiptop-kunnossa ja hyvässä henkisessä vireessä, niin miksei samaa formulaa voisi kokeilla näyttelykoiriin? Ja eipä koirillamme ole ollut paljon valoa tai avoimuutta kuljetushäkeissä auton perätilassa, joten ajattelimme ensin kokeilla ensin lainakärryllä.- Ja voi että miten hyvin koirat viihtyivät!

Kärryssä on rauhallista ja jopa 30 asteen helteellä, viileää. Kukaan ei hauku ohikulkevia koiria, läähätä hermostuneesti tai raavi ovia. Kun kärryn ovet avataan löytyy sieltä juuri heränneitä rentoja karvakuonoja. Toisin kun autossa ollessaan, jolloin on aina valppaana vahdittava liikennettä, siltä varalta jos jotain epäilyttää ilmaantuu näköpiiriin..

Peräkärry on ollut 10+ hankinta, olisi pitänyt ostaa jo vuosia sitten!

Talvi ja kevät kuluivat siis alppihiihdon parissa, koiraharrastus rajoittui kasvatustyöhön (ja piipahdukseen slovakialaisessa näyttelyssä, jossa Bosse tuomaroi ja Nappis ja minä käytiin Jasnassa hiihtämässä).

Meillä on yleensä talvipentuja, tänä vuonna vain cairneja sillä Lilli dalmis päätti, että tarjottu sulhanen ei kelpaa…uudenvuodenpyhien Hollola-Piispanristi-Hollola kruisailu ei siis tuottanut tulosta.

USA-tuontimme Linda, synnytti tammikuussa erittäin lupaavanoloisen M-pentueen ja kultakimpaleemme Klaara pyöräytti helmikuussa niin ikään lupaavan N-pentueen. Molemmista pentueista jäi kotiin kasvamaan nartut ,Milla ja Maggie. Klaaran ja Lindan pentueista kuvia galleriassa.

Coastal Nothing But Heavenly 8vkoa/weeks

Näyttelykauden avasimme Vaasassa ja siihen perään Lahden ja Lappeenrannan maraton, joissa kasvattejamme yhteensä tusinan verran. Mutta näyttää siltä, että määrä ei korvaa laatua, mikäli kotimaisia tuomareita on uskominen.  Ja koska kyseessä on puhtaasti arvostelulaji, ei ole ihme että osa cairneistamme  muuttui vuorokauden aikana todella paljon: rungot ja kuono-osat olivat pidentyneet tai lyhentyneet samalla kun korvan- ja hännänkiinnitykset olivat vaihtaneet paikkaa jne. Yritä tässä sitten selitellä pennunostajille koiranäyttelyiden mielekkyyttä…...etenkin kun touhu kallistuu vuosi vuodelta ja tunnelma kehässä ja sen laidoilla ei ole aina erityisen urheilullinen. Mutta tähän voipi vaikuttaa äänestämällä jaloillan, ja koska on vaalivuosikin, niin äänet on annettu ;-)

Muutenkin näyttelyväsymys painaa jo alkukaudesta ja koska suurin osa koiristamme on sekä turkin että kehityksen osalta vaiheessa niin, ja töitäkin on ihan vietävästi,  ei Coastal-klaania tulla kesän aikana näyttelyissä näkemään.

Kesäsuunnitelmissa on pentueet, toivottavasti molemmissa roduissa, sekä puutarhatöitä ja lasten kanssa puuhastelua.

Löydät meidät Facebookista nimellä Coastal Dalmatians & Cairn Terriers, ryhmä on avoin kaikille, tervetuloa mukaan!

 

And now I should write all this in English, oh my!!

Well, there is not so much to tell. Since whole winter/sprig we have been with in alpine skiing and only touch to the dog world has been a show in Kosice, Slovakia (while Bo was judging Natalie and I went to skiing in Jasna).

In the puppy pen we have had vary interesting times: in January born M-litter, out of Kyleakin Amreican Idol (US imp) x Coastal Investment.

In February Rottriver’s Seventh Heaven gave birth the N-litter. From both litters we kept girls, they are called as Maggie & Milla. Our future hopes. Photos of both litter is Gallery

So far no Dalmatian litter, Coastal Jagazza was supposed to be bred in January but Lilli said LOUD NO to the chosen sire (Caesand Kalgoorie Gold). How could she resist the charming Darwin? We try again in summer, maybe “Lilli” is more open minded, that will be the L-litter.

Our show season stared in April, first Vaasa Int with no major wins. Followed by double Int Lahti and Lappeenranta with absolutely no success. The Finnish judges do not adore our Swedish kind of Cairns….and our young liver spotted Dalmatian girl seems to has too dark liver colour (should it be goose liver or pig liver, I do not know?!)…so back t the drawing board!

Two more shows to go, Rauma national and Estonian Winner,  after those we’ll have a summer break for shows. Focusing to young stock and upcoming O-litter by Kyleakin Stars n Stripes x ch.Rottriver’s Lady and The Tramp.

 It is time to slow down and concentrate for some garden works!

 You’ll find us in the Facbook,  Coastal Dalmatians & Cairn Terriers is open group, welcome to join us!