No niin, lomat on nyt vietetty; Berlin-Leipzig-Venezia-San Marino-Orvieto-Roma kierros tehty ja akut ladattu. Tuli nyt tehtyä se nuorena tekemättä jäänyt InterRail-matka. Suosittelen lämpimästi, sujuu hyvin näin varttuneemmallakin iällä, ja luottokortti takataskussa pitää reilaajan poissa dormi-majoituksesta :-D

Web-galleriassa reissukuvia - photogallery

We have been in vacation, 2 weeks in Germany-Italy, with and without the dog shows

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koska kesästä on jo niin kauan, mitäpä sitä enää vanhoja muistella, joten tässä vain parhaat palat:

 Lot of news from summer, here is some but going to translate only few of them

 

Cairnipuolelta aloitetaan:

Sisarukset C. Cairny Man ja Can You Wish eli Onni ja Taika, saavuttivat Suomen Muotovalion arvon. Taikan viimeisen sertifikaatin antoi Rainer Vuorinen ja Onnin Svante Frisk, joten sertifikaatit tuntuvat paljon muhkeammilta kuin romanialaisessa arvonnassa saadut vastaavat.

 

Taika piipahti lisäksi Tallinnassa ja sieltä tuliaisena EST MVA CACIB, ROP ja RYP-1 Terrieriryhmä on tunnetusti Virossa kovatasoinen, joten voitto oli makea, omalla kasvatilla, jonka omin kätösin olin trimmannut, olen iloinen-iines!!

 In August:Coastal Cairny Man and Can You Wish finished their FIN CH titles, Can You Wish finished as well EST CH title with BOB and BIG1 at Tallinn Int, by Kornelia Butrimova.

1936825.jpgCoastal Can You Wish

1936828.jpgCoastal Cairny Man

Onnin sijoittuminen World Cairn-show’ssa avoimen luokan 2. sijalle 37 avo-uroksen joukosta, on sarjassamme ”muistamisen-arvoista” . Etenkin kun tuomari oli britti, niin saavutus on ruotsalaistyyppisellä koiralla loistava, ellei jopa upea!!

In July: World Cairn Show in Stockholm: Coastal Cairny Man 2nd in Open Class, out of 37 dogs entered in Open,  judge Jim Pollock, handler Riina-Kaisa NIemi, huge thanks to both!!

 1936829.jpgRiinakaisa + Onni/ World Cairn Show

Erityiskiitokset Riinakaisalle Onnin esittämisestä kesän näyttelyissä. Joskus on vaan niin, että koira kulkee toisen käsissä paremmin. Seija lähetti sulle juomaa ja kynttilänvaloa, saat ne kun seuraavan kerran näemme! Ja toiset, vähintään yhtä kiitolliset terveiset Tessalle , ilman sinun trimmiapuja olisin ns. in deep shit. Palkkioksi ei tule juomaa, vaan ”trimmausta & grillausta” teemapäivä, hiphei!

 

Tässä on meidän pikku-Minna, Rottriver's Lady and the Tramp, debyytti Terr-Erissä, paras pikkupentu

Here is our new puppy, Rottriver's Lady and The Tramp1936830.jpg

 

Terrierinpentuja on ehkäpä tiedossa marraskuussa; lainanarttu Rottriver’s Red Light District on astutettu 30.8. Wictory’s Sparkylla. Pentue syntyy meillä, mikäli tähdet ovat suotuisia, mitä ne viime aikoina eivät ole olleet.

 Rottriver's Red Light Distric is bred by Wictory's Sparky, the litter will born at Coastal in November.

 

Leavenworth Wishes’n’Dreams piti astuttaa nyt, mutta juoksu osui juuri meidän lomareissun aikaan, joten seuraavaa juoksusta sitten uusi yritys.

Edellä mainitun tytär, C.Can You Wish aloittanee juoksun any day now ja astutusmatka suuntautuu, Ruotsiin tai Tanskaan,  riippuen suhdanteista ja säästä.

Litters planned for Coastal Can You Wish and Leavenworth Wishes N Dreams

 

KIITOKSET CAIRNTERRIERIVÄELLE KULUNEESTA NÄYTTELYKESÄSTÄ KANSSANNE ON ILO KASVATTAA JA HARRASTAA!!!!

Thanks for season 2008 to Cairn people all over Europe, it has been a pleasure to meet at shows so many nice and kind-hearted breeders. Special thanks to Krister and Christer, you're the best og mange hilsen till Nordcairn folk, vi synes!!!

 

Dalmispuolella on ollut kesä hiljaiseloa, siis näyttelypuolella. Kotona ei ole ollut hiljaista, siitä piti huolen 6 kpl täplikkäitä riiviöitä eli Coastal J-pentue. Kotiin jäi meille kasvamaan Lilli-Lihava eli Coastal Jagazza. Lilli on omasta mielestäni tietty ihan hulvattoman hieno, joten en uskalla tuoda sitä näyttelyyn, koska joku voi olla asiasta eri mieltä, huiskis! Mutta me kävimmekin vain match showssa, BIS-2 on ihan jees aloitus. Pakko laittaa kuvat palkinnoista, kuka enää vaivautuu oikeaan näyttelyyn?!?

 We kept this girl out of J-litter

1936823.jpgCoastal Jagazza 4m

1936826.jpgMatch Show palkinnot- Match Show Prizes, wau!!

C. Is Back to Biz eli Caro on pariin kertaan ollut metsästämässä viimeistä eli kolmatta sertiä, mutta vielä toistaiseksi sitä ei ole kukaan suostunut antamaan. Tai olisi ehkä, jos eräs kokematon handleri olisi älynnyt Porissa mennä edes siitä kilpailemaan. Nooh, sanoi nokkaeläin, ehkäpä ensi keväänä olen kokeneempi kehäkettu…ja Carolla on ikää vasta 2 ja rapiat.

1936822.jpgCoastal Is Back To Biz

 

Kimppakoiramme Ekryda Rhea venyi Syysmasteryssa hienosti PN-3 sijalle vara-sertin kera. Kiitokset Marille siitä, että Raita on aivan mahtavassa kunnossa, sellaisia selkälihaksia soisi näkevän useammallakin dalmatiankoiralla.

1936821.jpgAnne & Ekryda Rhea, res. CAC in Helsinki

 

DALMIKSIA MAAILMALLA

Saksan syyskuisessa näyttelyssä bongasin aika kivan uroksen, Balou nimeltään, joka noin muilta osin on todella hieno koira ja jolla on niin kaunis pää että sellaista enää harvoin näkee. Mutta lanneosaltaan on tuo aikas kauhia. Mutta lanteesta 5, joku meidän nartuista matkaa ensi keväänä Saksaan. Leipzigin näyttelystä ja Balousta,  kuvia web-galleriassa

 Photos of Leipzig Show International and Dalmatian Special in the webgallery

Rooman syyskuisessa näyttelyssä oli 10 dalmista, joista kolme koiraa oli erittäin kauniita, mutta ne valitettavasti olivat vain kauniita ja liikkuivat hyvin, vaan oli luonne täyttä sutta, tärisevää, arkaa ja pakokauhua. Kaikki kyseiset koirat olivat (norjalaista)sukua keskenään. Tuomari oli myös norjalainen, ja hän oli myös pettynyt koirien luonteisiin. Sieltä ei ole yhtään kuvaa, koska ei ollut mitään kuvattavaa L

 

Samaisessa roomalaisessa näyttelyssä tapasin dalmisväkeä alkuperäismaan läheisyydestä, ja heillä tuntui olevan vuoritietoa siitä, että dalmatiankoiran rotumääritelmää ei olla muuttamassa koon suhteen yhtään mihinkään. Tämä on meille iloinen uutinen, olemmehan Virpin kanssa jokusen vuoden raataneet aikaa, vaivaa ja rahaa säästämättä sen eteen, että kasvattimme olisivat  rotumääritelmän kokorajoihin sopivia. Olisipa tosi kannustavaa, jos nyt sitten ylärajaksi tulisi tuo 63cm, niin tulevaisuudessa urosten koko alkaisi lähennellä 66-67cm, ja edelleen se ”sopusuhtaisuus on tärkeintä”  Termi Scandinavian Bulldozer on tuttu kaikille niille, jotka tekevät yhteistyötä muidenkin kuin norja-ruotsin kanssa.

 

PENTUESUUNNITELMIA

Keväälle 2009 olisi suunnitteilla parikin dalmispentuetta, mutta katsotaan nyt; ehkä ainakin toinen toteutuu. Meillä on nimittäin mahdollisuus lainata maailman ihanin äitikoira Ottopojan Wienerwalssi, ja tehdä sillä vielä kolmannet ja viimeiset pennut. ”Vinni” on jalostunarttujen aatelia ja on kunnia saada lainaan niin hieno koira. Lisäksi olisi tarkoitus astuttaa Vinnin tytär ”Vanni”, molemmille on urokset valittu, mutta toista ei ole vielä "kirkossa kuulutettu"

2 litter planned for spring 2009, K-LITTER out of Ottopojan Wienerwalssi by Ottopojan Valloittaja and L-LITTER out of Coastal Ice Ice Baby by ??? (under consideration)

 

Suurkiitokset kuluneesta näyttelykesästä sekä kannustavasta asenteesta Virpille, Tarjalle, Jonnalle, Miialle sekä Paulalle. Olette parhaita!!!

 

”VÄÄRÄNROTUISTEN” KUULUMISIA

Kesän aikana olemme kunnostautuneet myös toisenlaisella terrieririntamalla, sillä huippuhauska ja todella energinen sk fox,  Babe, oli meillä koko kesän. Kävimme sen kanssa kolmasti näyttelyssä, Suomesta 2 x vara-sert ja Tallinnasta sert-cacib ja ROP. Mutta se Suomen sertin uupuminen jäi kaivelemaan, joten Babe saattaa tehdä come backin…maybe later.

1936832.jpgBabe, followed by Lilli & Karmelita

 

Kääpiösnautseri Karmelita, musta hevosemme noin metaforisesti, on oikein oiva pieni koira. Mutta, sen turkinhoito on paljon työläämpää kuin olin koskaan kuvitellut. Joka viikko pitää jostain päin nyhtää karvoja, silitellä, viikata ja alusvillakampailla *huoh*

Mutta vielä tulee se hetki, että osaan trimmata sen juuri oikealla hetkellä ja sen seurauksena Karmis saattaa jopa päästä joskus näyttelyyn. Mutta juuri nyt näyttää kampaus siltä, että ei ainakaan tänä vuonna.

1936833.jpgKarmelita

 

Näyttelylimiitti onkin vuodelta 2008 siinä määrin täpö, että seuraavan kerran meidät nähdään omien koirien kanssa kehissä ensi vuoden puolella.  Ellei sitten joku mielenhäiriö saa valtaansa ja kohti Stora Stockholmia käypi tiemme….det få vi se… Olen joka tapauksessa lupautunut esittämään erinäisiä koiria siellä täällä ja tuolla. Ja nyt muuttuvat trendit, pastellivärit ovat historiaa, sillä lanseeraan upouudet ruututennarit ja vanhat farkut; jakkupukukansa vaviskoon!!!!

 We are going to put end of the show season 2008,  looking forward to seeing all you in 2009

1936831.jpgJonna and me, the show company could possibly not get better!!! Pastelli-ladyt ovat historiaa, purkkapop jyrää!! © KE